Judoclub Samurai Eindhout

Locatie

Schoolstraat 40, 2430 Eindhout Laakdal

Lid worden

Je kan je doorheen het hele jaar aansluiten bij de club, voor de jongere judoka's zijn steeds enkele proeftrainingen mogelijk. Het lidgeld bedraagt 120 euro voor een volledig kalenderjaar, hiervan gaat 40 euro naar de federatie voor de verzekering.

Een kimono (judopak MATSURU) is te verkrijgen bij inschrijving. De prijs situeert zich van ongeveer 40 euro voor de kleinste kindermaten tot ongeveer 80 euro voor de grootste maten, ook MIZUNO JUDOGIS zijn te verkrijgen in onze club.

Geschiedenis

De club werd in 1979 opgericht door Rene Pauwels en echtgenote Mia, en wordt nog steeds met evenveel begeestering door hen in goede banen geleid. Samen met hun drie zonen werd er van in het begin sterk gewerkt aan het opleiden van jonge, talentvolle judoka?s. Zelf waren ze vele jaren actief op wedstrijdniveau.

Rony draaide meer dan 10 jaar mee aan de Belgische top en maakte deel uit van het militaire team. Herman en Carl waren jarenlang vaste waarde in het nationaal spoorwegteam en kampten zo in gans Europa.

Al sinds midden jaren tachtig is het herenteam zonder onderbreking actief in de nationale interclub competitie. In de beginjaren verhuisde de club meermaals van locatie, maar ondertussen zijn we al vele jaren gehuisvest in de Schoolstraat in Eindhout, met een eigen dojo en cafetaria.